Pudding pomarańczowy

Kuchnia węgierska

6 jaj
3 łyżki tartej bułki
6 łyżek cukru
masło
1 pomarańcza

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać skórkę otartą z pomarańczy, sok z pomarańczy, pianę ubitą z białek i tartą bułkę. W wysmarowanej masłem, zamkniętej formie gotować 45 min w kąpieli wodnej.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jedno przemyślenie nt. „Pudding pomarańczowy”

  1. Z jakiego materiału musi być pojemnik?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *